Systemair

Uppdatering om Coronaviruset – Vi är vid din sida

På den här sidan hittar du information från Systemair om vilka åtgärder vi prioriterar samt våra rekommendationer kring COVID-19 och generella ventilationssystem.

Vi följer situationen noggrant och lyssnar hela tiden på myndigheternas rekommendationer. Vi kommer regelbundet att uppdatera våra kanaler med den allra senaste informationen om läget. Följ oss på Linkedin (LÄNK) och bokmärk vår hemsida för att hålla dig uppdaterad.

Våra kontor är öppna som vanligt, och vi fortsätter att förse våra kunder med support och service

Vi kommer fortsatt att uppdatera er regelbundet, vår högsta prioritet är våra kunders, partners och anställdas säkerhet och hälsa.

Vi är beredda att agera om det krävs och vi har beredskapen vid förändringar. Våra sälj- och serviceteam  är beredda på att svara på era frågor om så krävs.

Om du har ytterligare frågor, vänligen kontakta ditt lokala säljkontor:

Kontakta oss

Rekommendationer rörande COVID-19 och ventilationssystem

Ett bra och hälsosamt inomhusklimat är nu viktigare än någonsin. Korrekt underhållna, driftoptimerade och välkonstruerade ventilationslösningar är nyckeln – inte minst med tanke på COVID-19.

Klicka här för att ladda ner vår infografik om COVID-19

Våra kunder värdesätter att vi tillhandahåller korrekt och exakt information i våra affärsprocesser. Därav avstår vi all kommunikation om COVID-19 som inte är baserad på fakta och allmänna överenskomna rekommendationer från akademiker, Eurovent-associationen och dess medlemmar, ASHRAE eller jämförbara organisationer.

För närvarande kan Systemair ge följande rekommendationer och praktiska råd för allmänna ventilationsprodukter. För sjukhus, laboratorier, badhus och andra kritiska miljöer rekommenderar vi att man noggrant övervakar sina egna fastställda riktlinjer och standarder.

Våra rekommendationer

 1. Underhåll ventilationssystemet regelbundet, tillse att systemet är projekterat och driftsatt korrekt
  Vår första rekommendation är alltid tillämplig: Underhåll, tillse att alla ventilationssystem är korrekt projekterade och driftsatta samtidigt som vi uppfyller etablerade hygieniska standarder och manualer.
   
 2. Optimera ventilationen
  För att säkerställa en kontinuerlig tillförsel av frisk luft samtidigt som man får utspädning av föroreningar i inomhusluften rekommenderar de flesta respekterade organisationer och studier ökad ventilation.
   
 3. Bibehåll miniminivåer för luftfuktighet
  Rätt luftfuktighetsnivå är viktigt för att minimera spridningen av influensaviruset. Vi rekommenderar att den relativa fuktighetsnivån ska ställas inomhus hålls över 30% (om möjligt).
   

Fallstudier om COVID-19 och generella ventilationssystem

Bra och hälsosamt inomhusluftskvalité är viktigare än någonsin. Korrekt servade/driftsatta ventilationslösningar är nyckeln - inte minst med tanke på COVID-19.

För närvarande kan Systemair Sverige AB tillhandahålla följande praktiska råd,expoertråd och fallstudier för generella ventilationslösningar. 

Fallstudie: Läckage i roterande värmeväxlare
Fallstudie: Mitt system har CO2-sensorer: Behöver jag ändra mina inställningar?

Har du frågor?

Få råd av våra experter genom att kontakta ditt lokala säljkontor
systemair.se/kontakt

Bra att veta – hur COVID-19 sprids

Enligt World Health Organization (WHO) är COVID-19 en droppsmitta, vilket betyder att den sprids genom droppar. Dessa uppstår exempelvis när någon hostar eller andas ut och frigör droppar med infekterad vätska.

De flesta droppar faller på ytor och föremål i närheten, såsom maskinytor, telefoner etc. Människor kan smittas av COVID-19 genom att vidröra förorenade ytor eller föremål för att sedan röra sig i ansiktet (ögon, näsa eller mun). Om de står inom en meter från en smittad person kan de smittas genom att andas in droppar som hostas eller andas ut av den smittade. Med andra ord sprids COVID-19 på liknande sätt som den vanliga influensan.

Eftersom vi ständigt får mer kunskap om COVID-19, besök gärna hemsidor för betrodda organisationer såsom WHO för att hålla dig uppdaterad.

OBS!
Våra rekommendationer baseras på bästa tillgängliga bevis och fakta (inklusive vår interna kunskap som en världsledande VVS-tillverkare), Systemair Group ansvarar inte för direkta, indirekta eller tillfälliga skador eller andra skador som kan bero på eller relatera till användningen av den information som presenteras på den här sidan.

Vid din sida med våra digitala lösningar

Utmanade tider kräver djärva tilltag. Eftersom mässor och utställningar ställs in och kundbesök inte alltid är möjliga har vi ökat vår digitala närvaro avsevärt.

HVAC SOLUTIONS av Systemair

Digitala mässor? Vi har valt att ta det ett steg längre. Upptäck Systemairs produkter och lösningar på ett helt nytt sätt med vår nya VR-applikation HVAC SOLUTIONS.

Den är gratis att ladda ner för alla. Ingen registrering krävs och den funkar på alla plattformar, och du kan ladda ner den på ett klick. Det är vad vi kallar ”den raka vägen”.

Läs mer

Webbaserat produktvalsprogram

Lär känna och använda vårt breda utbud av moderna produktvalsprogram t.ex. Systemair CAD för att konfigurera våra Geniox-aggregat eller få tillgång till nya AC SELECT för vår luftkonditioneringsportfölj.

Läs mer

Följ oss på Linkedin och besök vår hemsida för de senaste nyheterna om den rådande situationen.

Värna om hälsan och stanna hemma!

Seguici sui nostri canali social
Feedback