Systemair

RAGNAROCK - Danmarks Rockmuseum, Roskilde

En vind- og termikstyret naturlig ventilationsløsning forsyner museet med frisk luft det meste af året, mens et mekanisk ventilationsanlæg sørger for backup de dage om året, hvor ekstra ventilation er nødvendig for at opretholde en behageligt indeklima.

Dette valg skyldes, at der i lange perioder af året er moderate udendørsforhold i lige præcis det område, hvor museet skal ligge. Det giver et stort potentiale for naturlig ventilation, men på dage med uhensigtsmæssige vejrforhold eller rigtig mange besøgende, sørger et mekanisk ventilationsanlæg for optimal komfort og temperatur. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 m2.

Den mekaniske del af ventilationen står Poul Christensen A/S bag:

- Vi har stået for VAV-styring, installation og brandsikring af det mekaniske ventilationsanlæg. Museets tre etager er opdelt i VAV-zoner, der styres efter CO2/temperatur-niveauer. Til projektet er der valgt tre DV-aggregater fra Systemair, der er leveret med integreret køleunit, da kølemulighed i museet var et krav fra bygherre. Den integrerede køling gør aggregaterne meget kompakte, hvilket var vigtigt i forhold til den plads vi havde at gøre med i teknikrummet. Derudover opfyldte de også kravene i energirammen fint, siger Lars Dusinius, Entrepriseleder for ventilation hos Poul Christensen A/S.

Tilsammen er de dimensioneret til at behandle en luftmængde på 23.000 m3/h.

- Systemair har også leveret VAV-komponenterne og brandspjældene til den samlede løsning. Min holdning er, at jo flere komponenter, der kan leveres fra samme leverandør, jo bedre. Både i forhold til kvalitet, samspil mellem komponenterne og support.

Det er de hollandske arkitekter fra firmaet MVRDV, der i samarbejde med danske COBE Arkitekter har tegnet Danmarks Rockmuseum. Rådgivende ingeniørfirma er Weesberg A/S, mens B. Nygaard Sørensen A/S er hovedentreprenør på opførelsen af museet, som bliver profilbyggeri for kulturbydelen Musicon. Danmarks Rockmuseum forventes at åbne slut 2015.

Fotos: MVRDV & COBE arkitekter og Danmarks Rockmuseum.

Følg os i vores
sociale netværk
Feedback