Velká objednávka na větrání metra v Kodani

Systemair bude dodávat tunelové ventilátory a další zařízení pro bezpečnostní větrání nové trasy metra v dánském hlavním městě Kodaň. Celková hodnota objednávky je 4,5mil. EUR.

Dánské hlavní město Kodaň, které má nejmodernější systém veřejné dopravy v Evropě, realizuje v současnosti " Projekt Cityringen ", cílem kterého je výstavba nové trasy metra v centru města. Tato nová linka bude dopravně obsluhovat hlavní oblasti města Kodaň včetně dánského parlamentu, hlavního nádraží, radnice a existujících hlavních tras metra.

Trasa bude vedená ve dvou tunelových trubkách s délkou 17,4 km a bude obsahovat 17 nových stanic umístěných 30 m pod úrovní terénu. Linka bude plně automatizovaná a bude provozovaná 24 hodin denně s minimálními intervaly mezi vlaky a zajistí přepravu 130 miliónů cestujících ročně.

Systemair dodá ventilátory pro hlavní nouzové větrání, požární klapky, tlumiče hluku a řídicí systém v celkové hodnotě 4,5 mil. EUR.

"Jde o největší zakázku v oblasti větrání tunelů, kterou jsme dosud získali. To dokazuje, že dokážeme dodávat velké a složité projekty", řekl Gerald Engström , generální ředitel společnosti Systemair .

"Tento projekt je vzhledem k jeho složitosti a důležitosti velmi technicky náročný. To též potvrzuje náš průlom na evropském trhu ve ventilátorech pro infrastrukturu", říká Kurt Maurer, ředitel divize Ventilátory společnosti Systemair.